Op de rug van de 9-jarige Comme Elle Faut Odth Z, een dochter van Comme il Faut, werkte Van Olst het 1.40m hoge parcours met glans af en kwam met de Zangersheide merrie op zeven te staan. Iets verder op twaalf volgde naamgenoot Mike Van Belle met Calcourt Dasino (Dutch Design). 

Maverick van Lent en de 8-jarige Zangersheide hengst Condor de Laubry Z (Cornet Obolensky) lieten de vijftiende plaats noteren voor Bart Jay Jr Vandecasteele en de door Patrick Huyse gefokte Qartouche de La Pomme d'Or (Vigo d'Arsouilles) die zestiende werden. 

Op het podium zorgde de BWP merrie Quinta Zwartepannenhof voor een Belgisch tintje. De 8-jarige dochter van Ultimate de Kreisker werd onder Fransman Romain Potin tweede. Juliette Faligot was op Arqana de Riverland (Cornet Obolensky) winnares van deze proef. 

Resultaten

Boris Mauroy springt naar het podium

Eerder werd Boris Mauroy tweede in de CSI2* 1.35m rubriek en kon daarvoor rekenen op de BWP ruin Nimbus vd Donkhoeve (Carrera VDL) van fokker Gustaaf Quintelier. Van Olst liet zich hier ook al opmerken met de 9-jarige Miracle Odth Z en bracht de zoon van Mr. Cielo Odth Z naar de zesde plaats.