De hoofdrubriek van de dag had hindernissen op 1.50m hoogte klaarstaan. Van Massenhove had Nand van't Bergske hiervoor gezadeld en bracht de zoon van Scendix naar de negende plaats in een toch uitdagende rubriek. Slechts zes van de zevenentwintig combinaties slaagden erin een plaats in de barrage te bemachtigen. 

Vooral de lokale combinaties konden voor eigen publiek floreren met een overwinning voor Will Edwards. Zowel in de basis als in de barrage bleef de Brit foutloos met de Chacco-Blue dochter SHW Candies B en zegevierde met een voorsprong van ruim twee seconden. Landgenote Jessica Hewitt volgde op twee in het zadel van Arbitrage (Vitaal G). Zij werden op de hielen gezeten door Allan Clutterbuck die aan boord van Vykinbay (Quartz du Chanu) eveneens foutloos wist te finishen en derde werd. 

"De merrie is al zoveel jaren geweldig - ze komt hier al vier jaar en is in zoveel rubrieken geplaatst, maar om er nu eindelijk een te winnen is fantastisch," zei Will uit Shropshire. "Het was een moeilijke barrage - maar het is altijd moeilijk, als je op dit niveau bent."

Edwards was vol lof over de SHW Candies B, een thuisgefokte merrie, na de overwinning. "Ze is gewoon een atleet pur sang. Ze is al vanaf dag één geweldig. We hebben haar sinds ze drie jaar oud was en vanaf dag één heeft ze altijd willen winnen. Ze is er altijd ingegaan en ze is van nature heel competitief."

William Fletcher nam plaats vier en vijf voor zijn rekening door foutloos te blijven op de KWPN merrie Iwalinde (Zirocco Blue). In het zadel van de 11-jarige Israel (Dexter R) liet Fletcher de snelste tijd noteren maar een balk in het zand liet hen op vijf eindigen. 

Resultaten



Bron: Persbericht (Bewerkt)