Met zes Belgen in een achtkoppige barrage lagen de kansen volledig open om de overwinning in ons land te houden. Uiteindelijk was het toch de Zwitserse Philippa Bisang die voor de snelste ronde zorgde in het zadel van Ultimus, een KWPN ruin van Ultimo. Het duo won met een tijd van 43,45s voor hun foutloze barrageronde.

Mathieu Guery zorgde voor het beste Belgische resultaat en kwam op twee met Callac de Cyrmanol. De jongste Guery had zijn debuut met de elfjarige ruin van Quintago I. Hun chrono werd afgetikt op 44,04s. 

"Het was mijn eerste wedstrijd met Callac, dus ik ken hem nog niet zo heel goed maar ik ben heel blij om hem te mogen rijden. Ik had niet bepaald een tactiek voor de barrage. Ik heb geprobeerd om snel te gaan, maar blijkbaar niet snel genoeg. (lacht). Ik ben tevreden met deze tweede plaats."

"Het is altijd leuk om in een proef tegen mijn ouders uit te komen. Van mijn mama wist ik dat ze niet zo heel snel is in een barrage, dus haar beschouwde ik niet meteen als concurrentie (lacht)."

Dimme D'Haese kreeg het laatste erelint omgehangen en stuurde Baccarat du Tertre (v. Putch des Isles) in 44,30s seconden richting de finish. 

"Het parcours kwam heel gemakkelijk en mijn paard was in vorm. Ze sprong heel goed, eigenlijk het beste van de drie dagen zelfs. Het was ook mooi gebouwd voor de Grote Prijs. Mijn tactiek? Nul rijden en snel zijn! (lacht). Ik kijk niet naar andere ruiters voor ik binnen moet, als het erop aankomt moet je toch je eigen ding doen."

Patricia Guery, mama van de nummer twee, besloot met een knappe foutloze ronde en vierde plaats voor Damoiselle Froufrou (v. Rock'N Roll Semilly). De vijfde plaats ging ook richting het buitenland, meer bepaald naar Venezuela en kwam op naam van Victoria Vargas en Cadira PS (v. Conthargos). 

Uitslag