Guery kan sinds kort de elfjarige ruin terug in zijn team rekenen nadat de sBs zoon van Nabab de Reve onder het mes moest voor koliek. Het duo lijkt meer dan terug en grijpt op de grond van Sea Coast stables hun tweede 4* overwinning. 

"Het voelt heel speciaal. Het is misschien maar op 1.40m hoogte maar Great Britain heeft nog maar recent een zware operatie voor koliek achter de rug, het is onze tweede wedstrijd terug samen maar hij springt alweer opnieuw naar de overwinning. Het is heel speciaal om hem terug bij ons te hebben en al meteen terug te winnen. Ik ben zeker dat we snel terug in de grote rubrieken aan de start zullen zijn."

"Great Britain is niet per se een snel paard maar ik heb scherpe bochten genomen en dat heeft gewerkt."

Guery hield twee Braziliaanse combinaties achter zich. De tweede plaats was voor Mariana Frauches Chaves met Emerette (v. Diarado) terwijl de derde plaats ingevuld werd door Pedro Grandi Backheuser op Hobbit du Houmier (v. Jenson van 't Meulenhof). 

Voor België scoorde Anthony Wellens de vierde plaats in het zadel van Ingmar (v. C-Ingmar) gevolgd door Jeroen Appelen op de rug van Vivoulette HD (v. Vivant) op vijf. Thibeau Spits was de laatste om zich te kwalificeren en zorgde op Foncetti vd Heffinck (v. For Pleasure) voor een foutloze ronde en elfde plaats.

Uitslag