De negenjarige ruin is al sinds zijn zes jaar onder het zadel bij Scauflaire, die hem van jong paard begeleidde tot op het hogere niveau. Samen waren ze deze ochtend op geen fout te betrappen in de proef over 1.40m. In deze rubriek rechtstreeks op tijd was hun tijd van 64,28 goed voor de tiende plaats.

De winst kwam in handen van Emanuele Gaudiano. De (bijna) alleswinnende Italiaan zat op de rug van Vasco 118 (v. Vivant) en finishte in 55,17 op één. Die tijd was vijf(!) seconden sneller dan Angelica Augustsson Zanotelli die tot tweemaal toe het dichtst bij Gaudiano in de buurt kwam. Op Kingston 43 (v. Kannan) werd de Zweedse tweede in een tijd van 60,33 terwijl ze met Dyrka du Carry (v. Siryus de Bavoz) derde werd met 60,94 op de klok. 

Marthe Heudens' voormalige Mr Uno-K van 't Kattenheye (v. Numero Uno) zagen we op plaats vijf onder zijn nieuwe ruiter Evan Coluccio.

Bekijk hier de volledige uitslag

Wat later wist Scauflaire haar ook nog nipt te plaatsen in de latere Gold Tour eveneens over 1.40m. De amazone zadelde Obama vd Wellington (v. Echo van 't Spieveld) voor deze proef en werd twaalfde. Landgenote Inge Carton rekende op Quality Star Z (v. Quality Time) om een foutloze ronde te rijden maar was net niet snel genoeg voor een klassering en eindigde op dertien. 

De BWP'er Lightning (v. Gitano vd Berkenbroeck) werd door Luca Marziani (ITA) op drie gezet.

Volledige uitslag

Silver Tour

In de Silver Tour ging Alexander Kumps met de trofee aan de haal en won met Chac - Lisco Z (v. Chacco-Blue) over 1.35m. In deze rubriek zagen we ook opnieuw Scauflaire opduiken die in het zadel van Ibiza van de Kapel (v. Air Jordan Alpha Z) nog eens twaalfde werd.

Foto©: Marine Scauflaire