Verberckmoes trad als één van de laatsten in de barrage aan. Geen enkele van haar voorgangers had het al foutloos weten te doen, dus wist ze wat ze te doen had - foutloos blijven. Guidam's Willow the Second (v. Willow) had mee de opdracht begrepen en sprong feilloos door het parcours. Het duo keek nog even naar de allerlaatste combinaties maar zag niemand hun stunt nadoen en pakten het goud. 

Landgenoot Rik Hemeryck was met Caristello Jpz (v. Clintissimo Z) snel maar tikte ook één balk uit de lepels. Ook Sienna Charles kreeg het spreekwoord 'haast en spoed is zelden goed' tegen zich. Met de snelste ronde maar eveneens vier strafpunten achter hun naam werd de amazone tweede op Valkiry de Zance (v. Diamant de Semilly). 

Onze driekleur werd sterk verdedigd met nog Andres Vereecke en Thibeau Spits mee in de barrage. Vereecke zat in het zadel van Ona van de Begijnakker (v. Comme Il Faut), het duo kreeg acht strafpunten aangerekend en werd achtste. Voor Spits lag hetzelfde lot weggelegd met Ibestra Vb (v. Quality Time TN) en werd negende. 

Volledige uitslag