Ruim twintig ruiters zadelden hun jonge paarden voor deze rubriek. Ludo Philippaerts was met Hannibalde de Hus (v. Vivaldi du Seigneur) de enigste Belg aan de start. Het duo stelde niet teleur en was op geen enkele fout te betrappen in hun ronde over 1.20m hoge hindernissen. Ze finishten met een tijd van 31,64 op een knappe tweede plaats! Enkel de Roemeen Damian Cojocariu was sneller op Con Clarimo (v. Cinsey). Angelos Touloupis werd derde met Karima 25. 

Op vier stond de Zangersheide merrie Casinia G Z, een dochter van Scuderia 1918 Casago. 

Volledige uitslag

Zevenjarigen

Ludo Philippaerts was niet enkel bij de zesjarigen sterk aan zet, ook bij de zevenjarigen vond hij z'n weg naar het podium. Op Qnokke de Muze, een hengstenzoon van Mosito van het Hellehof, werd hij een tweede keer tweede. Enkel de Italiaan Emilio Bicocchi deed beter en won op Excaliburg. Jeroen Appelen strandde net buiten het podium en werd vierde op Gently Z (v. Gentleman), op zes volgde Thomas De Wit met Quinette van 't Sparrenhuis (v. Elvis ter Putte).

Thibault Philippaerts bleef ook dubbel nul met twee paarden en kwam met Quibelle vd Bisschop op twaalf, Gift des Lunes zorgde voor de dertiende plaats. 

2* 1.45m

In de tweesterren competitie was het Mathias Hazebroek die voor het beste resultaat zorgde. Op Jurre (v. Toulon) werd hij zevende. Plaats acht ging naar Fabienne Daigneux - Lange met Bb D'Fee Sauveniere Z (v. Balou du Rouet). De overwinning kleurde deels Belgisch want die was voor de BWP merrie Oost West van het Keizershof (v. Harley VDL) onder Matteo Checchi. 



Foto: Philippaerts - We Live Horses / Ludo Philippaerts & Jenny Krogsaeter in Gorla Minore