Vereecke kon met Lector Vd Bisschop (v. Bamako de Muze) vijfde worden. Het duo klokte af op de snelste tijd en waren ruim twee seconden sneller dan Thijssen maar bekochten die snelheid met een springfout. Frédéric Vernaet reed een foutloze basisronde in het zadel van Amadeo van 't Vossenhof Z (v. Asca Z), een tienjarige Zangersheide hengst maar liep tegen de toegestane tijd aan. Met drie fouten kwamen zij op plaats elf.

Met Faithless Mvdl (v. Ukato) wist Leon Thijssen een foutloze rit neer te zetten in de basisronde. In de barrage gaven ze een adembenemende prestatie, waarbij ze het parcours zonder fouten aflegden in een tijd van 39.00 seconden. Deze onverslaanbare prestatie verdiende hen de welverdiende overwinning en een prijs van 13.150€. Andere Nederlandse combinatie, Mans Thijssen en de 9-jarige KWPN-hengst, Hello (v. Alano) volgden nipt buiten het podium op vier. Ook zij zorgden voor een foutloze barrage en hielden zo mee de Nederlandse eer hoog. 

  1. Omer Karaevli zijn foutloze barrage op Avant Toi (v. Flyinge Quite Easy 958) in een tijd van 39.64 seconden, leverde de tweede plaats op. De Argentijnse ruiter Mariano Ossa besloot met brons voor de 9-jarige ruin Elton van het Exelhof Z (v. Elvis ter Putte).


    Resultaten




    F ©: CSIO Sopot