Nog geen 10% van de ruiters slaagden erin om de basis foutloos af te ronden. Voor Gudrun Patteet en de negenjarige Sea Coast Enjoy Z (v. Emerald) gooiden twee tijdsfouten roet in het eten maar ook Wilm Vermeir liep tegen de tijd aan en kreeg drie tijdsfouten aangerekend met Crescendo Mb Z (v. Clinton). Ze eindigden respectievelijk op de negende en tiende plaats. 

Voor ons land hield Koen Vereecke het hoofd koel en was met Lector van den Bisschop (v. Bamako de Muze) op geen fout te betrappen in de basis. In een barrage met vijf greep het duo uiteindelijk de derde plaats met een foutloze ronde in 41,10 seconden. De winnende tijd van 39,53 werd neergezet door Victor Bettendorf op Ilena de Mariposa (v. Berlin). Met 40,52 op de klok volgde Melanie Cloarec op twee in het zadel van Fais Toi Belle du Seigneur Pleville (v. Baltik Sitte). 

CSI3* - 1m45

Later op de dag kon Koen Vereecke zijn BWP'er l'Esmeralda Van 'T Meulenhof foutloos over de 1m45 hoge hinderen sturen, hij werd negende. Een volledige Franse top drie had Melanie Cloarec op één. Zij zadelde Cartouche de Pleville (v. Ensor van de Heffinck). Kevin Staut werd tweede met E Mail de La Chapelle (v. Air Jordan) en de top drie werd vervolledigd door Titouan Schumacher met onder het zadel Illusion (v. Balou du Rouet).


Volledige uitslag