In een felbevochten barrage met 5 deelnemers sprong Geerits op de rug van Pipa van de Smeets (v. Iron Man van de Padenborre) naar de overwinning en bezegelde zo de zomer met het lint en een nieuwe titel. Arnaud Janssen was de tweede snelste en besloot het kampioenschap met zilver in het zadel van Monchichi (v. Tauber van het Kapelhof). Het brons ging naar Wout Loenders, hij sprong met Oeso 14 (v. Clinton) de top drie binnen. Het volledige podium werd één springfout aangerekend in hun barrage. 

Net buiten het podium eindigde Monique Becker met Ben van de Vrunte (v. Karioka del Follee) op de vierde plaats. Laatste combinatie die de barrage mocht aanvatten was nogmaals Geerits, in combinatie met Opium van de Kriekenberg (v. Eldorado van de Zeshoek) besloot hij de top vijf. 

De nieuwe kampioen in de klasse Midden is Glenn Aerts. In een uitgebreide barrage bracht hij het er met Quatro van Berimar (v. Chilli Willi) het best van af. Wout Michiels gaf hen de overwinning echter niet cadeau en zat hen op de hielen met Octavia (v. Kannan). Geerits mocht hier opnieuw plaats nemen op het podium, ditmaal met Qualyna van de Diepebeek (v. Sulaiky van de Helle). 

Verse kampioen Aerts had in de klasse Licht nog een paard mee en werd met Rany-L (v. Arezzo VDL) nipt derde, met 5 honderdsten verschil op voorganger Pauline Geerts. Geerts sprong met Opticien Z (v. Oklund) naar de tweede plaats. Beide zagen ze hoe Nick Vranken een maat te sterk was en er zich met Quickly van het Heidehof (v. Kannan) de titel in de wacht sleepte. Het paard heeft alleszins de naam niet gestolen... 

In de hoogste klasse van de dressuur, het ZZ mag Lotte Maesen haar provinciaal kampioen 2022 noemen. Met James Brown (v. Hofrat) wist ze de jury te overtuigen van hun kunnen en het lint mee naar huis te nemen. Lien Peeters werd er met Idool Lita SW (v. Charmeur) tweede voor Myriam Bousse met Sorico (v. Sorento).

Bekijk al de resultaten hier