Gisteren moesten de Belgische combinaties de ereplaatsen in de rubriek voor zevenjarige paarden nog uit handen geven, vandaag beten ze terug. Julien Macedoine stuurde Qugana, een merrie van Emerald gisteren al foutloos rond en verbeterde zijn uitslag met vandaag het zilver te grijpen. Slechts vier honderdsten verschil hield Jerome Schmidt op het brons in het zadel van de BWP merrie Quamar d'As. Winst was er voor een razendsnelle Marc Bettinger met Lex (v. Cornet's Diamond SN), zij bleven ruim twee seconden voor op de concurrentie. 

Manuel Thiry besloot de top vijf na een foutloze rit op Quibelle Aeg (v. Tangelo vd Zuuthoeve), uit de stallen van de familie Aegten. Op zes zagen we Laurent Thirion op Valse du Maillet Z (v. Vagabond de la Pomme) terwijl Bertrand Genin volgde op zeven met Bayleaf LH (v. Balou du Rouet), gefokt door Jean Claude Ferrand. 

Binnen de top tien eindigde Virginie Thonon met haar eigen Scala du Piedroux Z (v. Silver 2 de Virton) nog op negen voor Gregory Vos die op Clintana Drum vh Juxschot Z (v. Cigaret Jv H Z) tiende werde. 

Uitslag