De dochter van Rebozo La Silla kwam al sinds eind vorig jaar niet meer internationaal aan de start, met hun laatste optreden in oktober tijdens de Grand Prix in Saint-Lô waar ze opgaven. 

"Er zijn ontmoetingen die je leven veranderen en die van haar is daar zeker één van. Dank aan Brianne Goutal om deze uitzonderlijke merrie op mijn pad te brengen en dank aan de Lécaude stoeterij om dit avontuur voort te zetten in een geest van vreugde, vriendschap en prestatie." klinkt het in het sociale media bericht van Levy in samenwerking met Grandprix.TV. En Justine Cabré, haar groom, voegde daar met tranen in haar ogen aan toe: "Ze is een merrie die altijd in ons hart gegrift zal staan."

De internationale carrière van de merrie begon in 2013. In 2016 kwam ze kort al onder het zadel van Levy waarna ze in maart 2018 definitief toetrad in zijn team. De merrie sprong maar liefst 37 podiumplaatsen bijeen, waarvan ze maar liefst 17 keer op het hoogste schavot mocht plaatsnemen. Rebeca LS was goed voor een totaal van ruim 627.000 euro aan prijzengeld maar mag nu dus gaan genieten van haar welverdiend pensioen.


We wensen haar een fijn pensioen met veel vers gras toe!