In Monaco beet Guery de spits af in de CSI5* 1m40 rubriek en had daarvoor de Carussa LS La Silla zoon Careca LS Elite onder het zadel. Het paar stond lange tijd op drie maar werd op het nippertje nog naar de vierde plaats verwezen. Voor België maakte ook Jordy van Massenhove een goede beurt. Hij sprong met Nand van't Bergske, een BWP'er van Scendix, naar de zevende plaats. Als laatste viel ook Gregory Wathelet in de prijzen door Beau Gosse du Park (Quaprice Bois Margot) naar de twaalfde plaats te sturen.

De overwinning had een Belgisch tintje dankzij de sBs ruin Fouego de La Closiere (Nabab de Reve) die onder de Zwitserse Jane Richard zegevierde. Roger Yves Bost achtervolgde met Ever de Turan (Kannan) op de voet op twee. Michal Duffy vervolledigde met de Clinton hengstenzoon RMF Clinton Son de top drie. 

Resultaten

Belgische podiumplaatsen dankzij Coline de Coninck en Monseigneur

Eerder op donderdag was de Belgische driekleur al sterk vertegenwoordigd in de verschillende proeven. Coline de Coninck veroverde in de CSI2* 1m15 rubriek de tweede plaats op Johnny B Goode vh Harteveld, een BWP'er van Mr. Blue. Wat later schreef de door Jos Michiels-Yskout gefokte Monseigneur, een BWP zoon van Nabab de Reve, de CSI2* 1m25 rubriek op naam onder Felipe Coutinho Mendonca Nagata.