Met nog zeven deelnemers aan de start, waaronder de broers Nicola en Olivier Philippaerts, stond Jérôme Guery vlekkeloos aan de leiding met Cristel (v. Diamant de Semilly). Het duo stond met elf honderdsten voorsprong op de Zweedse Evelina Tovek, met Azaria Dinero (v. Mylord Carthago). De twee combinaties waren aan elkaar gewaagd, want de voorlopige nummer drie, Maikel van der Vleuten, kwam anderhalve seconde later over de finish met de Zangersheide ruin Beauville Z NOP (v. Bustique). 

Simon Delestre kwam als vijfde laatste aan de beurt en had Cayman Jolly Jumper (v. Hickstead) onder het zadel. De Fransman dook bijna anderhalve seconde onder Guery's tijd en nam genadeloos de leiding van hem over, met 65,57 op de klok. Olivier Philippaerts mocht als eerste van de tweeling van start gaan en had H&M Miro (v. Diamant de Semilly) onder het zadel. Het duo had al vroeg in het parcours een springfout tegen, uiteindelijk finishten ze met tien strafpunten op 46. Nicola was de allerlaatste ruiter die mocht aantreden, hij rekende op Katanga vh Dingeshof (v. Cardento). De dertienjarige BWP merrie was op geen fout te betrappen en was snel genoeg om de negende plaats te mogen innemen. 

De overwinning was dus voor de Franse Simon Delestre, die Jérôme Guery naar de tweede plaats verdrong. De Zweedse Evelina Tovek besloot de top drie. Nicola Philippaerts besloot op negen. Eerder zorgde ook Niels Bruynseels voor een foutloze omloop in het zadel van Delux van T&L (v. Toulon), zij deelden zo in de prijzen en werden elfde. 

Volledige uitslag


TOP VIJF

  1. Simon Delestre (FRA) - Cayman Jolly Jumper (v. Hickstead)
  2. Jérôme Guery (BEL) - Cristel (v. Diamant de Semilly)
  3. Evelina Tovek (SWE) - Azaria Dinero (v. Mylord Carthago)
  4. Maikel van der Vleuten (NED) - Beauville Z NOP (v. Bustique)
  5. Marc Dilasser (FRA) - Arioto du Gevres (v. Diamant de Semilly)


Global Champions League - 

De Paris Panthers, bestaande uit vier Nederlandse combinaties, namen zo de leiding met een totaal van slechts vier strafpunten, komende van Smolders en Bingo du Parc (v. Mylord Carthago). Smolders hield eerder Uricas vd Kattevennen (v. Uriko) wel foutloos. Jur Vrieling was over de ganse lijn op geen fout te betrappen en reed zowel met Fiumicino van de Kalevallei (v. Plot Blue) als met Long John Silver 3 (v. Lasino) foutloos. 

De Belgische broertjes aka de Stockholm Hearts volgden op twee, met tien strafpunten gereden door Olivier Philippaerts en H&M Miro (v. Diamant de Semilly) in de tweede ronde. Verder hield Olivier eerder al het paard van vader Ludo, Mr. Idol S (v. Plot Blue) foutloos. Broer Nicola zorgde op Katanga vh Dingeshof (v. Cardento) net als op Luna van 't Ruytershof Z (v. Levisto Z) voor foutloze rondes. 

Voor de St Tropez Pirates reden de Duitse Katrin Eckermann en de Franse Simon Delestre. Eckermann had met Cala Mandia (v. Capistrano) zowel in de eerste als tweede ronde vier strafpunten. Delestre had met Cayman Jolly Jumper (v. Hickstead) de winnende ronde, maar zorgde in de eerste ronde ook voor vier strafpunten met I Amelusina R 51 (v. Dexter R), wat hun totaal op 12 strafpunten bracht.

Volledige uitslag Global Champions League - Teams