Na een barrage met acht hield Van Dijck Simon Vlaminck op minder dan één seconde achter zich. Vlaminck volgde met Folies des Flagues (Todt Un Prince) voor Louise Lenaerts en de 11-jarige BWP-merrie, Maybel Van het Molenhof (Figaro C).

Eveneens foutloos volgden Anke De Brecuker met Othello van 't Klavertje Vier (Vigo d'Arsouilles) op vier en Louise Lenaerts met Pavani van het Molenhof (Catoki) op vijf.

Henk Clabots regeert op zondag

In de 1.25m hoofdrubriek op zondag hield Henk Clabots Bert Panneels van de winst. Clabots bleef met Just A Lonely Boy Stuyvenberghof (Cicero Z van Paemek) nog geen tiende van een seconde voor op Panneels. De Vlaams-Brabantse springruiter vervolledigde eigenhandig de top drie. Panneels loodste Nicodemus Van het Blondveld (Vagabond de la Pomme) naar de tweede plaats en strandde op plek drie met Nic-Nac P (Brahmann St Simeon).

Danny Van Es laat van zich horen

In de 1.20m proef bleef Danny Van Es, partner Ellen De Swert voor. Van Es sprong met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck) naar de winst. Op het podium volgde Ellen De Swert met de KWPN-ruin, Andretti S (Corland) voor Jef Janssens en Jezuiet Van de Kwade Heyde (Cavaggio vd Holstenhoeve).

Van Es won ook de 1.15m proef. In het zadel van Zico V (Pavoni) bleef hij op zondag voor op zoon Xander Van Es met Naughty Girl Of Two Notes Z (Numero Uno). De derde plaats kwam op naam van Arno Boon en Papillon (Dieu Merci van T&L).

Alle resultaten


F. © Floor Van Hoydonck