Net geen zeventig ruiters zadelden hun paarden voor deze rubriek waar de inzet rankingpunten waren. Op het podium schitterde Gudrun Patteet met de elfjarige Sea Coast Monalisa van 't Paradijs (v. Bamako de Muze). Het duo finishte in 71,48 en waren zo goed voor de tweede plaats. Enkel Enrico Maria Frana (ITA) kon beter doen en zette met Ponciarello (v. Dohitzun Guernica) de winnende tijd op 69,48. De top drie was compleet met Wout-Jan Van der Schans (NED) en Forlan van de Sprengenberg (v. Nabab de Reve) die de klok stopten op 71,81. 

Paris Sellon (USA) werd met Anna Jo (v. Acodetto I) vierde gevolgd door Necmi Eren (TUR) en Chin It die vijfde werden.

Rubriek 1.35m

Thibault Vermeulen zorgde voor Belgisch kleur op het podium van de 1.35m-rubriek. In het zadel van Kadar V.L. (v. Dakar VDL) was Vermeulen goed voor de derde plaats. Ook Annelies Vorsselmans sprong een foutloze ronde op C. Kulottie W Z (v. Comme Il Faut) en kwam op negentien te staan. Sarah Ver Linde stuurde Iniesta D (v. Diarado) naar 25.

Jordy Van Massenhove wint Youngster Tour

Eerder won Jordy van Massenhove met Willy Mortier zijn gefokte, Kaline de Fremis (Tangelo vd Zuuthoeve) de rubriek voor zevenjarigen. De Belg strandde eveneens op de tweede plaats met Querido Blue AC/WB (Jaguar van Paemel). Hessel Hoekstra en VDL Legodermus PP (Harley VDL) vervolledigden de top drie. Net buiten het podium plaatste Thibault Vermeulen zich met Carl GB (Casallco) op de vijfde plek.


Bekijk de volledige uitslag hir