Deze driesterren rubriek daagde de ruiters en hun paarden uit over een 1.45m hoog parcours. Voor ons land schitterde Gregory Wathelet in de hoofdprijzen. Op Argentina de La Marchette (v. Acajou de La Marchette) finishte hij knap op vier. Maar Wathelet was niet de enige Belg die zich liet opmerken. Abdel Saïd kon zich met maar liefst twee paarden klasseren! Met Arpege Du Ru (v. Apache d'Adriers) reed hij naar een achtste plaats, op Clown of Picobello Z (v. Cardento 933) volgde hij op elf. Net voor hem op tien stond Jos Verlooy te blinken met Fts Killossery Konfusion (v. Livello) onder het zadel. Als laatste zagen we Zoe Conter haar La Una (v. Chacco-Blue) naar de twaalfde plaats rijden. 

Ook op het podium was de Belgische kleur verdedigd, met de sBs-merrie Gl Events Dolce Deceuninck (v. Toulon) die tweede werd onder de Franse Olivier Perreau. Zij moesten met slechts drie honderdsten verschil Mark Mcauley voor voor hen dulden, die op Grs Lady Amaro (v. Amaretto d'Arco) de overwinning op naam schreef. Emanuele Gaudiano, die eerder die dag al won, werd hier derde in het zadel van Crack Balou (v. Balou du Reventon). 

Volledige uitslag

Wat later scoorde Wathelet nog een zesde plaats met Bond Jamesbond de Hay (v. Diamant de Semilly) in de driesterren rubriek over 1.40m. Ook Logan Leemans eiste een plek in de top tien op en werd tiende in het zadel van Ikoon L (v. Ustinov).