Een totaal van net iets meer dan 60 combinaties werkten het 1.45m hoge parcours af. Gregory Wathelet had de twaalfjarige Bond Jamesbond de Hay (Diamant de Semilly) gezadeld voor deze proef en met succes. Het fokproduct vanJean-Luc L'Helgouarc'h liet al het hout onaangeroerd waarop het duo op de 28ste plaats eindigde. 

De eerste overwinning in Praag kwam op naam van Rodrigo Giesteira Almeida. De Portugees was bijna 4,5 seconden sneller dan de dichtste concurrentie in het zadel van Pegasus Cekanane (Kannan). De tweede plaats werd ingenomen door Mouda Zeyada (EGY) en Katia, een KWPN merrie van Emerald. Twee honderdsten verschil liet Denis Lynch (IRL) met Cornets Iberio (Cornet Obolensky) op drie eindigen. 

Op vier kwam de Zangersheide ruin Zodiak du Buisson Z. De achtjarige zoon van Zirocco Blue komt uit de stallen van Vd A Mortel en werd uitgebracht door Richard Howley. De Nederlandse Sanne Thijssen stuurde de Zangersheide merrie Tippy Z (Tyson) uit de fokkerij van E. Ickenroth en T.H. Emans naar zes.


Resultaten