Met nog vijf combinaties te gaan stond Siebe Leemans op één met Gem Vd Riloo Z. De jonge Nederlander bewijst in goede vorm te zijn met al drie eerdere overwinning op zak. Met de 9-jarige Zangersheide hengst van Gemini CI XX zette hij de te kloppen tijd op 43,08s. Evelyne Putters zat met Nabeau van het Migroveld Z (Nabab de Reve, fokker: De Winne) die tijd als eerste achterna maar besloot met 43,76s toch nipt achter het duo. Koen Vereecke kwam op het einde van de barrage aan de start met Oilily de Muze (Vigo d'Arsouilles) en legde hen het vuur aan de schenen. Hij stuurde de 10-jarige Vigo d'Arsouilles dochter in 43,84s over de eindmeet en werd zo derde. 

"Na een vlotte eerste fase, kon ik de tweede fase starten met een goed gevoel. Ik ben er dan ook echt voor gegaan! Het is natuurlijk jammer dat ik niet die eerste plaats heb kunnen landen, maar daarom ben ik niet minder trots op mijn paard", aldus een tevreden Evelyne Putters. 

In het zadel van de BWP ruin Lord de Muze (Nabab de Reve) had de Fransman Mathieu Billot, die eerder al schitterde bij de jonge paarden, de snelste tijd maar een balk in het zand van het fokproduct van De Winne-Rombaut liet hen op acht stranden. Leon Brutsaerts besloot op elf met de BWP merrie On Time van de Elshoeve (Thunder vd Zuuthoeve) gevolgd door Lieven Devos en Inca's Big Think (Think Big van T&L) op twaalf. 

Resultaten

Maxine Gaelens nipt op twee in 1.20m rubriek

Eerder werden op de andere piste de 1.10m en 1.20m rubriek van de eensterren competitie afgewerkt. Maxine Gaelens kwam in de 1.20m rubriek als beste Belgische uit de bus met net geen overwinning voor de BWP merrie Noblesse Royale (Kannan). De amazone domineerde de top tien van deze rubriek met ook nog eens een vijfde plaats in het zadel van Roayl van't Hooghemelrijk, een BWP hengst van Tangelo vd Zuuthoeve eveneens uit de fokkerij van Paul Hanssens en de achtste plaats voor Florenne-M.L. (Castelino van de Helle) van fokker Luc Moerenhout. 

Op eigen bodem zorgde Maxime Hazebroek voor een top tien-notering in de 1.10m rubriek met Dollar Z (Dominator 2000 Z) en werd op de 7-jarige Zangersheide ruin zevende. Thierry Ravel besloot de top tien met Viene Di Fee Sauveniere Z (Vigo d'Arsouilles).