In deze rubriek met 66 deelnemers werd het 1.50m hoge parcours tegen de tijd afgewerkt. Van Paesschen had de 10-jarige Zangersheide merrie Kannavara Z (Kannan) onder het zadel en kwam iets voor halverwege de proef aan de start. Het duo verbeterde de te kloppen tijd naar 64,40s en namen de koppositie over, die ze uiteindelijk ook niet meer moesten afgeven. Gregory Cottard stuurde Gammelgaards Carola (Companiero) in 65,29s over de finish en werd zo tweede. Met een tijd van 66,03s op de klok zorgde Lalie Saclier voor nog een Franse podiumplaats en werd derde op J'Adore (Carambole). 

Voor de door Jan Gheeraert gefokte Istanbull V.H Ooievaarshof, een BWP hengst van Casall, was er de achtste plaats onder Abdelkebir Ouaddar. Nicolas Delmotte, die volgde op negen, rekende ook op Belgische springkracht en had de BWP ruin Ilex VP (Diamant de Semilly) onder het zadel. 

De Belgische driekleur werd mee hooggehouden door Gilles Thomas. Hij heeft sinds eind vorig jaar de 11-jarige Colestus-zoon Constantin 110 onder het zadel en werd hier dertiende. Anthony Wellens en Domenco (Cornet's Stern) besloten nog nipt binnen de prijzen met hun zeventiende plaats. 

Resultaten