Coluccio en de 10-jarige zoon van Emerald van 't Ruytershof bleven in de 1.40m Gold rubriek net geen seconde voor op Daisy Bruyninx en haar 12-jarige BWP-ruin, Mowgli du Sasiana (Emerald). Organisator, Jan Vermeiren, vervolledigde de top drie in het zadel van zijn eigen Qmusic-K van 't Kattenheye (Le Blue Diamond van 't Ruytershof).

Het paar werd opgevolgd door Oost-Vlaming, Thomas De Wit. De springruiter werkte eigenhandig de top vijf af met zijn eigen gefokte, Ecuador DW Z (El Torreo de Muze) op vier en Ice Twin Girl DW Z (I'M Special de Muze Z) op vijf.

Eerder hield Guido Hornesch, Lauranne Spits van de 1.30m winst! Hornesch loodste de negenjarige Kinetta (Freeman VDL) met enkele honderdsten van een seconde verschil, naar de winst. Lauranne Spits volgde met BWP-merrie, Javanna Van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere) voor Thomas Mertens en Runner van het Eelshof (Dallas VDL).

De 1.20m rubriek kwam eveneens op naam van Coluccio. De Amerikaan sprong met Jan Vermeiren's Contario 8 (Conthargos) onder de chrono van Steven Vermeir en zijn eigen STB Silvio van de Koekelberg (Ducati van Schuttershof). Vermeir en Crazy Music Royal Z (Clarimo ASK) plaatsten zich ook vierde. Het podium werd afgewerkt door Annelien Torfs met Robijn Tintado (Iron Man vd Padenborre) op drie.

De eerste winst van de dag, een 1.10m rubriek, was weggelegd voor Merel van Assche. In het zadel van La Pandora van het Cyrushof Z (Lizarazu) sprong de amazone naar een nipte winst. Mark Voeten volgde met Ravenna Van de Looise Heide (Diamant de Plaisir) op 2 honderdsten van een verschil, voor Tinne Vermeiren en Skradin van de Mishagen (Bamako de Muze).

Alle uitslagen