Enkel het podium wist een foutloze finish te presteren. Van Es werd op het podium opgevolgd door partner, Ellen De Swert met onder het zadel de 14-jarige zoon van Chagali van de Burggrave, Cantchelaro. Nathalie Geeraerts vervolledigde de top drie in het zadel van de achtjarige Zangersheide-merrie, Little Star d'Ysenbeeck Z (Le Diamant Horta).

Van Es won niet alleen, maar noteerde ook de vierde plaats op naam. Samen met Chica of the Lowlands Z (Cornet Obolensky) bleef hij Jelle Limbourg voor. Limbourg noteerde de snelste chrono maar tikte daarbij twee balken uit de lepels. Op de rug van de 11-jarige Luna Van Paemel (Numero Uno) goed voor de vijfde plaats.

Ook de aansluitende 1.15m proef kwam op naam van Danny Van Es. Samen met de 18-jarige Zico V bleef hij ditmaal ruim één seconde voor op Franky Van Riet met Naroma Van de Groene Weg (Numero Uno). Anke Meersman volgde met de dochter van Andiamo, Jinte op de derde plek.

Louise De Clerck regeert bij de ponies

De 1.00m hoogste ponyproef kwam op naam van Louise De Clerck en de 20-jarige Cantase (Robin des Bruyeres).  De combinatie bleef nipt voor op Mauro Stas die met Tessa, Xander Lamberts naar de derde plek verwees.

Net buiten het podium strandde Marie Delen met Nobel van de Goorhoeve (Principal Dream vd Delthoeve) op de vierde plaats. De top vijf van deze pony-rubriek werd afgewerkt door Nathan Van Dijck en Ukina du Gouet (linaro).

Alle resultaten