Met de eigen gefokte dochter van Numero Uno kwam Vanderhasselt aan de start in de rubriek voor zeven- en achtjarige paarden. Het duo liet het hout onaangeroerd en sprong naar de zesde plaats. Wat hoger op twee stond de Zangersheide hengst Kalamoun Hero Z (Kassander van 't Roosakker, fokker: Luc Henry) met Laura Klein. De overwinning was voor de Duitser Max Haunhorst en de zevenjarige Balino 12 (Blockbuster, fokker: Franz Börder).

De BWP ruin Popeye Vd Bisschop (Lector vd Bisschop, fokker: Tom De Craene) stond met Oliver Lazarus (RSA) geklasseerd op zeven. Kirsten Rombouts stuurde Garfield van de Berghoeve Z nog naar twaalf, Yves Vilain zagen we met Karamelle de VY (Emerald van 't Ruytershof), een merrie uit eigen fokkerij, op veertien. 

De spits werd eerder afgebeten door de vijf- en zesjarige paarden. Het podium was Belgisch getint met de overwinning voor de Zangersheide merrie Be Cute de Muze Z (Bamako de Muze, fokker: Joris De Brabander) onder Bernardo Alves. Het zilver kwam op naam van de BWP hengst Stormer van het Bevrijdthof (Inaico) van fokker Frans Kenis en onder Adrianna Ostrowska. 

Kim Thiry kon zich in deze proef op tien zetten in het zadel van de zesjarige Romulus T (Bamako de Muze, fokker: Kamiel Troubleyn). Steven Vermeir en Crazy Music Royal Z (Clarimo Ask, fokker: Kristof Wellekens) kwam op dertien.

Resultaten