Philippe kon rekenen op Cacharel de Amoranda Z (v. Corlensky G) om geen enkele fout te maken in deze 1.50m-proef, rechtstreeks op tijd. Zij bleven nul met een chrono van 69,59 seconden. Die prestatie leverde hen een knappe tiende plaats op. De andere Belgische combinaties tikten minstens een balk uit de lepels. 

Gregory Cottard snelde naar de overwinning op Cocaine du Val (v. Mylord Carthago), zij reden naar de winnende tijd van 64,68. Daarmee hielden ze Victor Bettendorf met Damoisel of Aranka (v. Diamant de Semilly) achter hen op twee. Lily Attwood besloot de top drie in het zadel van Karibou Horta (v. Landor S). 

Volledige uitslag

Axel Vandoorne houdt mee Belgische eer hoog in 3* competitie

Eveneens in de 3* competitie kwam Axel Vandoorne aan de start. In de 1.40m-proef wist hij meerdere paarden foutloos te houden. In het zadel van Sensei Z (v. Hunters Scendro) behaalde hij het beste resultaat en werd achtste, met Sensei Z, een andere nakomeling van Hunters Scendro, werd hij vijftiende. 

Belgen schitteren ook in 1* competitie

Ook de 1* competitie kreeg ruimte in Canteleu, waar de Belgen eveneens present waren. Over 1.30m liet Jonathan Soquet zich opmerken en sprong met Pepper Anna Giguellerie Z (v. Peppermill) naar de zesde plaats. Over 1.10m zagen we zelfs drie Belgen in de top tien, met Thierry Heynderickx als beste Belg. Hij werd met Hibiscus du Donjon (v. Tornesch) zesde, gevolgd door Anouck Furnemont en Flora du Lison (v. Batman d'Ete) op zeven. Sibille Roisin vulde de negende plaats in met Thor du Houmier (v. Kashmir van Schuttershof).

Bekijk hier alle resultaten