De Schrijver en de 12-jarige zoon van Levisto Z bleven net geen twee seconden voor op Zoe Mortreu met haar eigen 9-jarige Prince Van den Berg (Toulon). Op de derde plaats volgde Marc Van Dijck's amazone, Marthe Heudens met Jetric Van Beek Z (Jivago d'Arsouilles).

Heudens was net geen zeven seconden sneller dan Leonie Peeters met Tinkoucha Hero Z (Tinka's Boy). Op de vijfde plaats volgde Frederic Marien met de negenjarige Phenomenon (Cardento).

Op eigen terrein wist Lauranne Spits eerder de 1.25m rubriek te winnen. In het zadel van Henk Verplancke's gefokte, BWP-merrie, Javanna Van de Torredreef (Wandor van de Mispelaere) bleef Spits net geen seconde voor op Xander Van Es met Impuls vd Heffinck (Cooper vd Heffinck). Niki Geenens vervolledigde de top drie met Helios v/d Spelonckhoeve (Dulf van den Bisschop).

Karsten Van Es won de eerste Silver rubriek van de dag.  Op vrijdag snelde Van Es met Hamilton (Contact vd Heffinck) naar de winst in de 1.15m rubriek. Evy Claeys volgde met Nasty-Flamme (Houston) voor Jean-Christophe de Grande en Natan van de Vossestaart (Numero Uno).

Alle uitslagen

F. © Jill Apers