Voor het 1.30m hoge parcours had Goossens de Zangersheide ruin Noukie Z (Nabab de Reve) onder het zadel. In een barrage met 17 combinaties kwam hij met het fokproduct van Rob Santermans als snelste uit de bus. Op twee volgde Nico Baerts met de 11-jarige Casillias Z (Crowntano Z). Kevin Vermeulen bracht de 9-jarige Dieu Merci van T&L dochter Déesse Proosthof Z naar drie. 

Rune Reynders' foutloze rit met de eveneens 9-jarige Ziolita DS Z (Zidan Z) van fokker Kristel Stragier leverde de vierde plaats op. Op vijf kwam Marijke Both met So Gold Z (Solid Gold Z). 

Een proef eerder zette Valerie Clauw zich met Hovette op kop en werd Eline Lopes met de 8-jarige Tindra WP Z (Tangelo vd Zuuthoeve) tweede. Kyle Cuypers nam de derde en vierde positie voor zijn rekening met respectievelijk de eigen gefokte Pleasure van't Buxushof Z (Plot Blue) en de door Guido Appermont gefokte Tiamo van t Amarylishof (Nixon van't Meulenhof). 

Julie de Brone wint bij de ponies

De hoogste ponyproef stond op 1m afgesteld. Julie de Brone stuurde Inneke van het Voorbos (Top Natrio) zonder fouten de beide fasen door en zegevierde. Ook Demi Smeets liet op Nico een vlekkeloos parcours noteren en kwam op twee. Op drie stond Luka Noben met Joly's Janaika (Kantje's Norman). De familie de Brone vulde verder de top vijf aan met een vierde plaats voor Julie en Miranda van de Vondelhoeve (Calipso van de Vondelhoeve) voor zus Eline en Ikkepuk v't Plutoniahof (Nevado vd Rostal). 

Senne Poosen regeert op zondag

De 1.15m hoofdrubriek die op zondag werd afgewerkt kwam op naam van Senne Poosen. In het zadel van de 6-jarige Nayley Bp Z (Neverland Z) van fokker en eigenaar Bart Poelmans bleef hij voor op Zoë Anteunis. Zij had de door Peter Cleeren gefokte Cash and Go PC Z onder het zadel, een 5-jarige dochter van Chaleureux. Katrien Cools sprong met de 7-jarige Le Blue Diamond van't Ruytershof dochter Ladana vh Venushof Z naar drie. 

Resultaten