Voor Zwitserland had Steve Guerdat Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly) onder het zadel om dubbel foutloos te blijven. Ook Martin Fuchs leidde Leone Jei (v. Baltic VDL) naar een dubbel foutloze ronde. Bryan Balsiger en Chelsea Z (v. Chellano Alpha Z) hadden één fout in de eerste ronde maar slaagden erin om foutloos te blijven in de tweede ronde. Edouard Schmitz en Gamin van 't Naastveldhof (v. Chacco Chacco) maakten geen fout in de eerste ronde maar besloten om niet aan de tweede ronde deel te nemen. Met in totaal nul strafpunten wonnen de Zwitsers deze Nations Cup.

Het gastland en winnaars van vorig jaar, Ierland, moest genoegen nemen met de tweede plaats. Geen enkele ruiter slaagde erin om een dubbele foutloze score te behouden. Voor Michael Pender en HHS Calais (v. Cavalier Royale) viel er in beide rondes een balk. Michael Duffy en Cinca (v. Casall) hadden één balk in de eerste ronde maar wisten foutloos te blijven in de tweede. Cian O'Connor had hetzelfde scenario met Eve d'Ouilly (v. Qlassic Bois Margot). Shane Sweetnam reed een foutloze ronde met James Kann Cruz (v. Cruising) maar begon ook niet aan de tweede ronde. Met in totaal twaalf punten behaalde Ierland zilver.

Mexico behaalde in totaal zestien punten en eindigde de Nations Cup met brons.


België moet tevreden zijn met de vijfde plaats

Voor ons was Abdel Saïd als eerste aan de beurt. Hij hield Bonne Amie (v. A Big Boy) foutloos in het 1.60m hoge parcours. Het duo bleek de sterkhouder van het team te zijn, met twee nulrondes! Yves Vanderhasselt volgde als tweede en kreeg twee springfouten aangerekend op Jeunesse (v. Eldorado vd Zeshoek). Zij kwamen in de tweede ronde niet meer aan de start. Ook Gudrun Patteet bleef niet van de fouten gespaard en kreeg eveneens acht strafpunten achter haar naam met Sea Coast Enjoy Z (v. Emerald) en in de tweede ronde werden dat er negen. Jérôme Guery en Floris TN (v. Quality Time TN) tikten dan weer één balk uit de lepels in de eerste ronde maar bleven verder foutloos. 

Resultaten