De dertienjarige ruin was met Wathelet een van de elf foutloze combinaties in de tweede fase. Hun tijd van 29,61s leverde de vijfde plaats op. Naast Wathelet kon ook Pieter Devos de Belgische driekleur verdedigen. Na een foutloze ronde op MoM's Toupie de la Roque (v. Kannan) besloot hij met de elfde plaats, waarmee ze zich klasseerden. 

Gilles Thomas zagen we met Luna van het Dennehof (v. Prince van de Wolfsakker) ook aan het werk in de tweede fase maar zij kregen een springfout aangerekend, wat hen op dertien liet eindigen, nipt buiten de prijzen. 

De overwinning werd geboekt door Angelica Augustsson Zanotelli. De Zweedse amazone kwam als allerlaatste aan de start op Kendrick 4 (v. Kannan) en stuurde de negenjarige ruin naar een monstertijd, die hen met ongeveer 2,5 seconden verschil de winst opleverde. Met die tijd reed ze plaatselijke combinatie William Funnell met Equine America Billy Picador (v. Billy Mexico) van z'n koppositie naar de tweede plaats. Het brons bleef ook op eigen bodem en was voor Jodie Hall Mcateer die aan de start kwam op de BWP merrie Kimosa van het Kritrahof (v. Chatman). 


Resultaten


F ©: LGCT