Koen Vereecke kwam met Kasanova de La Pomme (v. Bamako de Muze) als laatste aan de start van de tweede ronde. Voorlopig stond het Belgische team met een totaal van twaalf strafpunten op vijf waardoor Vereecke toch wat druk had om foutloos te blijven. Met zijn 54 lentes is Vereecke echter niet meer aan zijn proefstuk toe en begeleidde de dertienjarige BWP hengst dan ook feilloos naar de finish. In hun eerste ronde hadden zij een balk uit de lepels. Abdel Saïd bewandelde hetzelfde pad met Obama van Ostaayen (v. Etoulon VDL). Ondanks de topvorm waarin Nicola Philippaerts verkeert had hij met H&M Luna van 't Ruytershof Z (v. Levisto Z) in elke ronde een springfout. Pieter Devos startte sterk met een nulronde voor Nascar van 't Siamshof (v. Emilion) maar kreeg in de tweede ronde twee fouten aangerekend. 

Het Nederlandse team had eveneens een totaal van 12 strafpunten maar hun gezamenlijke tijd was negentien honderdsten sneller dan die van het Belgische team. Met elk acht strafpunten stonden Groot-Brittannië en Amerika op respectievelijk twee en drie. Aan de leiding met een knap parcours was Zwitserland. 

Martin Fuchs was de laatste aan de start met zijn Conner Jei (v. Connor 48) en moest foutloos blijven als hij zijn team het goud wilde opleveren. De nummer zes van de wereld stelde niet teleur en bleef net als in zijn eerste ronde van al het hout af. 

Resultaten


TOP VIJF

  1. Zwitserland
  2. Groot-Brittannië
  3. Verenigde Staten
  4. Nederland
  5. België