Thibault Philippaerts was één van de 47 ruiters die zich aan deze kwalificatieproef waagde. Voor deze rubriek had de 20jarige ruiter gekozen voor VDL Groep Falco (v. Clearway). De dertienjarige ruin bewees zijn waarde en leverde een foutloze ronde af in een tijd van 83,61s. Die foutloze ronde was allesbehalve een vanzelfsprekendheid want slechts zes andere combinaties slaagden erin met een nulscore te eindigen. 

Roy van Beek zette zijn goede vorm van de dag verder en kwam ook aan de start op Cavoiro - H Old (v. Casallco). Zij bleven eveneens van al het hout af maar van Beek stuurde de achtjarige hengst net iets te traag richting de eindmeet waardoor een tijdsfout aangerekend werd. Uiteindelijk kwamen ze op een achtste plaats. 

De overwinning was voor de Saoedi-Arabische Meshari Alharbi. In het zadel van Cascadello Boy Rm (v. Cascadello) snelde hij naar een tijd van 77,44s. Duitse amazone Finja Bormann kwam met een tijd van 80,85s voor Sally 721 (v. Stanley) op twee. Op drie stond de Tsjechische Vladimir Tretera. Hij kwam in het zadel van Gangster vh Noddevelt (v. Eldorado vd Zeshoek) in 81,91s over de finish. 

Uitslag