De rubriek voor vijf- en zesjarige paarden had heel wat combinaties aan de start. Boon kon de winst in eigen land houden met de schimmelhengst Raython AB die zijn tweede ronde foutloos sprong in een tijd van 26,56. Mee in de top drie kreeg het duo gezelschap van Axelle Druyts-Hens. Zij reed Lexi de Nuit Z (v. Le Blue Diamond van 't Ruytershof) zonder fouten rond in 28,26. Het zilver ging naar Nederland met Liv Huijbregts en Mojito-Versent Sa (v. Tangelo vd Zuuthoeve) op twee. 

Jeroen Appelen verzekerde zich van een plaats in de top vijf en liet Queen van de Oostdijkhoeve (v. Lavallino ter Klomp) strandden op vijf. Binnen de top vijftien noteren we nog een dertiende plaats voor Stephanie Andries op Laya Ludine (v. Eldorado vd Zeshoek TN) en een vijftiende plaats voor Patrik Spits op Rozelien Dwerse Hagen (v. Nixon van 't Meulenhof). 

Hendrik Denutte gaat Belgisch podium vooraf

Bij de zeven-en achtjarigen won Hendrik DEnutte in het zadel van de achtjarige zoon van Numero Uno, Nevada Quality Z. Samen met de Zangersheide-ruin bleef Denutte ruim twee seconden voor op Joep Wenselaers en Pipa De Yeselo (Bamako De Muze). Het podium werd afgewerkt door Marie Foulon en Pickup de Rase (Jingo Di Dieu D'Arras).

Net buiten het podium kleurde de top vijf nog verder Belgisch. Laura Blommaert strandde net naast het podium op de vierde plaats met de Numero Uno-merrie, Nikita Eindeken Z. Voor eigen publiek vervolledigde Guy Janssens de top vijf met Joey (Caplan).


Volledige uitslag 5-& 6jarigen

Volledige uitslag 7-& 8jarigen