Met de BWP-ruin, geboren in 2013 en afstammend van Zirocco Blue VDL, snelde Grootjans naar de overwinning. Met een foutloze ronde en een snelle tijd van 25,37 seconden behaalden ze de overwinning. Ook Dieter Vermeiren, een andere Belgische ruiter, behaalde een uitstekende prestatie met zijn merrie Noblesse Van 'T Butchershof (v. I Am Moerhoeve's Star). Deze eveneens BWP'er sprong foutloos maar kon met een tijd van 25,64s net niet tippen aan Grootjans. De Luxemburgse amazone Odile Gierech nam met haar Zangersheide merrie Tirelire T&L Z (v. Toulon) de derde plaats voor haar rekening. 

Ook de Belgische amazone Marthe Heudens liet zich gelden in deze competitie. Heudens, rijdend op Newton Van'T Zorgvliet, een BWP-hengst geboren in 2013, behaalde een foutloze ronde met een tijd van 26,36s seconden en eindigde op de vierde plaats. Bart Van der Maat uit Nederland sloot de top vijf af met zijn Zangersheide-hengst Catch Twenty Two Vo Z, met een foutloze ronde en een tijd van 26,53 seconden.

Volledige uitslag

Een rubriek eerder was het Vermeiren die de ereronde leidde op Piepke 111 Z (v. Plot Blue). Over 1.30m leidden zij een internationale top vijf. Jade van Renterghem besloot de top vijf met Mojita van 't Hulgenrode (v. Catoki). Bart Clarys volgde op zes in het zadel van Touchant van T et L Z (v. Toulon). Op zeven stond nog Nien Geentjens met de achtjarige Penelope de Dreve (v. Emerald van 't Ruytershof), negen was voor Pieter Jan Anthonissen en de negentienjarige hengst Zerlin M (v. Berlin).

De BWP merrie My Lady van 't Achterhof (v. Baltic VDL) zagen we onder de Nederlandse Sammy-Jo Smit nog op drie. 

Resultaten