Het succesvolle merk ANKY® werd in 1998 opgericht door Anky van Grunsven en haar partner Sjef Janssen wegens de behoefte aan modieuze, comfortabele en kwalitatief hoogwaardige rijkleding en aanverwante ruitersportartikelen. Het merk heeft zich ontwikkeld tot een merk van wereldniveau en wordt inmiddels verkocht in 30 landen. Onder meer in Europa, Canada, Japan, China, Australië en de Verenigde Staten.

De omvang en intensiteit van de activiteiten op het Anky Education Centre nemen dusdanig toe dat Anky van Grunsven en haar partner Sjef Janssen, mede door persoonlijke omstandigheden, besloten hebben om ANKY® over te dragen aan Bieman de Haas B.V. Bieman de Haas B.V., gevestigd te Boven-Leeuwen, werd in 1928 opgericht. Het familiebedrijf is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste en toonaangevende ruitersport groothandels van Europa. Bieman de Haas B.V. is merkhouder onder andere het A-merk BR en voert een breed assortiment aan ruitersportartikelen van diverse merken met verschillende prijs- en kwaliteitsniveaus.

Het merk ANKY® zal met een gelijkwaardige uitstraling worden doorgezet en de kwalitatief hoge positionering in de markt zal hetzelfde blijven. Anky van Grunsven blijft nauw betrokken bij de styling, ontwikkeling en promotie van de ANKY® producten. bron.: Bieman de Haas B.V.