Samshield presenteert na het grote succes van de glossy carbon toque, de XC en XJ, de nieuwe modellen namelijk de XC & XJ Matt Carbon. XJ is de nieuwe naam voor de jumping versie (vroeger was dit de XC-J). XC blijft de versie voor de cross country liefhebbers. Deze twee nieuwe versies zullen beschikbaar zijn in titanium kleur en hebben dezelfde technische kenmerken als hun voorganger, de Glossy Carbon versie.

  1. De buitenkant is gemaakt van Carbon fiber (koolstofvezel) een materiaal die een onovertroffen sterkte heeft maar toch niet zwaar aanvoelt op het hoofd.
  2. De binnenkant is dan uitgevoerd met polystyreen zodat uw hoofd kan “ademen”, met andere woorden dames, na een intensief ritje zal uw haar er niet uitzien alsof er net een storm is gepasseerd.
  3. Het semi-lederen riempje is over de jaren heel sterk veranderd. Door het riempje worden alle risico’s van het kantelen van de helm vermeden, dit in geval van een plotse beweging van je paard of een onverwachtse val. Veiligheid boven alles !
  4. De binnenkant is afneembaar en mag herhaaldelijk gewassen worden, zo wordt dat frisse/nieuwe gevoel meermaals herhaalt.
  5. De buitenkant is dan terug voorzien van twee luchtinlaten voor een uitzonderlijk goede ventilatie die de ruiter niet zal storen maar eerder zorgt verfrissend effect.
  6. Voor de binnenkant is er vooraf een grote studie uitgewerkt zodat de ruiter een onervaren comfort heeft tijdens het rijden.
  7. Last but not least, beide versies voldoen aan de CE VG, BS VG1, PAS015 en ASTM / SEI normen.
Kort samengevat de XC en XJ helmen zorgen voor veiligheid, ventilatie, stabiliteit en ongeëvenaard comfort !   samshield1   Ps. Persoonlijk (Germana for Equnews) zou ik voor de dames nog steeds de Glossy versie aanraden en voor de heren de Matt Carbon.