Paarden zijn terug in, films zoals 'War Horse' of op kleinere schaal series zoals 'Amika' dragen daar zeker toe bij! Het is dan ook logisch dat de zomer van 2012 volledig in het teken van de paardensport zal staan (cfr. zomer 2011 - Black Swan). En daar is op zich niets mis mee.

De kledij die in de ruitersport gaande is, is een paradigma tussen logisch comfort en design, iets waar elke kledij naar streeft. Maar niet alleen de kledij ook het paard helpt om de mode te promoten. Denken we maar aan het gebruik bij vele reclame campagnes, en waarom niet? Paarden zijn bijzondere en mooie dieren, iets om van te dromen.

Een naam om te volgen in deze trend is Giannini. De ontwerper liet zich bijstaan door Stephanie Casiraghi en Alexander-Tops om tot een passende productlijn te komen, geïnspireerd op de ruiter kledij van Prinses Caroline van Monacco. Het is natuurlijk niet zo ongewoon voor Gucci om hiervoor in de bres te springen, het topmerk begon in 1906 als een zadelmakerij en tot op vandaag is de iconografie van het merk nog steeds gerelateerd met de ruitersport. foto.: Charlotte Casiragi_Gucci