Christian Kukuk (GER) mocht als eerste met checker 47 de referentie voor de barrage gaan bepalen. Met een korte draai gingen ze de laatste lijn in en verzekerden zij zich van een rondje zonder fouten. De te kloppen tijd: 38,34s. 

Maikel van der Vleuten (NED) behaalde in Tokio nog het brons, een uitslag die hij hier op zijn minst ging evenaren. Met Beauville Z was hij gisteren de snelste vierfouter, iets wat hen vandaag toch enigszins het vertrouwen moest gaan geven. Met de nodige stemhulpen gingen ze vloeiend het parcours door. Beauville Z vergreep zich op de insprong van de dubbel. Een tijd van 39,12s en vier strafpunten voor het Nederlandse duo. 

De regerend Europees Kampioen, Steve Guerdat (SUI)  kon een nieuwe titel gaan toevoegen aan zijn palmares, in het zadel van Dynamix de Belheme. De wendingen waren net zo scherp en kort als die van zijn voorgangers. Hij nam heel wat risico richting de rode steil wat hem uiteindelijk een springfout kostte.

Een snellere tijd beslist over zilver voor Guerdat en brons voor van der Vleuten. Christian Kukuk mag zich de nieuwe Olympisch Kampioen gaan noemen na een vlekkeloos parcours te hebben doorlopen met Checker 47!