In de barrage van de 1m30 rubriek was het Oost-Vlaamse amazone Phaedra Polfliet die het opnam tegen de West-Vlaamse bezoekster Jolien Demeyer. De amazone uit Wingene had zomaar even twee ijzers in het vuur voor de barrage. Polfliet (Moerbeke Waas) ging na een spannend verloop met de overwinning aan de haal op Odette van de Kruishoeve. Demeyer stuurde haar eigen gefokte Qrazy van't Landouwehof (Cornet Obolensky) naar de tweede plaats en greep het brons op Qupido van't Landouwehof (Vagabond de La Pomme), eveneens een product uit eigen fokkerij. 


Een trotse amazone met haar twee fokproducten die ze naar de top drie van de klasse Zwaar stuurde op het ruitertornooi van Kieldrecht. © Privé

Caitlin Vertongen (Appels) domineerde de klasse Midden. De amazone uit Appels greep met een snelle tijd de overwinning op Liberty van't Sas (Edjaz van't Merelsnest) en boekte met Aphrodite van't Sas Z (Aktion Pur Z) de tweede maar ook enige andere foutloze ronde. Beide paarden komen uit eigen fokkerij van de amazone. Yâsin Ramont (Lochristi) had in se de snelste tijd maar een balk tegen de grond voor Scooby Doo van't Lindehof (Tangelo vd Zuuthoeve, F: Koen Van Acker) leverde het brons op.

De klasse Licht werd gewonnen door plaatselijke amazone Femke Penneman (Kieldrecht-Vrasene) in het zadel van Presence van d'Avrije (Kadans van de Mispelaere). Luna De Swaef (Burst) kwam 4,5 seconden (!) later over de finish met Quelle Kiss (Anakin van Schuttershof) en werd tweede. De top drie werd besloten door Griet Geysen (Lochristi) en Hanky Panky Ijzeren Lindenhof (Balthazar van de Roshoeve), de combinatie die deze winter zich nog tot nationaal kampioen kroonde.

Resultaten