In het 1m30 hoge parcours van de klasse Zwaar konden vier combinaties zich kwalificeren voor de barrage. Dhondt had opnieuw haar twee troeven achter de hand en kwam zowel met Mylady van Den Doorn (Cooper vd Heffinck) als met Marielle de Vauxelles (Va-Vite) terug voor het verkorte parcours. Met de door Rene Loeys gefokte Marielle was het Dhondt die opnieuw een bord aan haar collectie kon toevoegen. Met Mylady keerde de amazone uit Oedelem-Beernem huiswaarts met brons. Jolien Demeyer (Wingene) zorgde in het zadel van Qrazy van't Landouwehof (Windows vh Costersveld) voor zilver. Ardooie's Arthur Segaert legde mee het vuur aan de schenen van zijn collega's en besloot met Kaymakli Ter Vlucht (Corland) op vier. 

Net als in de klasse Zwaar bleef een dubbel foutloze combinatie ook in de klasse Midden uit, waar zes combinaties het verkorte parcours van Tim Vanhevel afwerkten. Ruben Lannoo zorgde in het zadel van Luka v/d Hazahoeve (Cabrio van de Heffinck) opnieuw voor een Pittemse overwinning nadat Yana Coppillie het afscheidsoptreden van Erle Hof Ter Zeedycke eerder in eigen huis op naam schreef. Hélène Mestdagh (Middelkerke) was op Newman ML Z (Nonstop) goed voor de tweede plaats. Het brons werd omgehangen bij Jana Gyssels (Veldegem-Ruddervoorde) op Quatorze van de Sysloberg (Elvis ter Putte). 

De klasse Licht leverde spannende sport op met Tijs Vanhevel als uiteindelijke winnaar. De ruiter van Veldegem-Ruddervoorde snoepte op Selza VDF (Bamako de Muze) nog nipt de overwinning af van Camiel Capoen (Lo Reninge) en zijn Roxette van de Nachtegaele (Menko vd Wellington). Femke Vercauteren (Middelkerke) besloot met de derde plaats voor Tempo van de Rhamdiahoeve (Diamant de Semilly).

Alle resultaten