In een barrage met negen combinaties bleven er slechts twee dubbel foutloos. Lamberts (Kester) had de eigen gefokte Daytona LV Z onder het zadel en bracht de 7-jarige dochter van Dominator 2000 Z vlekkeloos naar de finish. Daarbij hield ze Lente Dierickx (Opwijk) met Ornella van het Lambroeck vijf seconden achter zich. Het brons was voor Dries Vanthienen (Kortenaken) op Elordonne S (Lord Z).

De plaatselijke eer werd hooggehouden door Axelle Claessens, zij werd vierde op Que Pasa van het Meierhof (Bamako de Muze). Op vijf kwam Eline Lopes (Boutersem) met Vi Fort Z (Vigo d'Arsouilles). 

Lopes domineerde de klasse Midden en bezette de ganse top drie. Winnen deed de amazone uit Boutersem op Tindra WP Z (Tangelo vd Zuuthoeve). Ze bleef drie honderdsten van een seconde voor op haar ronde met Seniorita van het Roelhof Z (Solid Gold Z). Het brons had ze op zak met Just a Lonely Boy Stuyvenberghof (Cicero Z). 

Kaisia Vanhumbeeck (Linden) won de klasse Licht in het zadel van Que Sera van't Hambos (Kentucky Ter Doorn). Sander Torsin (Landen) stuurde Toulouse de Fee SD (Untouchable) naar twee gevolgd door Lotte Verbist (Heist op den Berg) met Volnay de Mars.

Resultaten