Met de finale van de 'beker van België' vond in de Warre de apotheose van een 4-daags evenement voor jonge talentvolle ruiters plaats. In de finale mochten 12 young riders aantreden, hiervan gingen er 10 door naar de 2e ronde. Enkel Nele De Wandel (Catho) Eleonore Lambiliotte (Alaska V.g. Z) wisten een foutloze 1e ronde neer te zetten. Michiel Meskens van 'Stal De Plataan' was goed op weg naar een foutloze eerste ronde, maar een voetje in het water op de voorlaatste hindernis zorgde voor 4 strafpunten. In de 2e ronde werden er 5 foutloze omlopen neergezet door Quinten Bradt (Danger), Meskens Michiel (Cayenne Vd Plataan), Louke Baeten (Oups des Merveilles) & opnieuw Nele & Eleonore.

De overwinning ging uiteindelijk naar Nele in een tijd van 49.23, zij ging Eleonore (52.37) vooraf. De andere podiumplaats was voor Quinten in een tijd van 46.43 (totaal 4 strafpunten). De ereronde werd vervolledigd met Michiel Meskens & Louke Baeten. Alle foto's van deze reeks volgen weldra op www.equpics.com

Foto's: Kristof De Pauw / Equpics.com[gallery]