Tweede beste Belg op de ranglijst na Londen is Nicola Philippaerts. Hij gaat van twaalf naar negen. Thibeau Spits doet het nog steeds niet slecht, hij zakt van zeven naar elf en is daarmee de derde beste Belg. 

Binnen de top 35 zien we nog Olivier Philippaerts en Jérôme Guery nek aan nek op respectievelijk plaats vijftien en zestien, gevolgd door Wilm Vermeir die de negentiende plaats inkleed. Pieter Devos plaatst zich voorlopig op 35. 

Zowel Vermeir als Devos namen een grote sprong voorwaarts na de competitie in Londen, waar Devos zijn Toupie de La Roque (Kannan) naar het brons stuurde en Vermeir op vijf landde met Iq van het Steentje (Toulon). 

Max Kühner (AUT) blijft aan de leiding met een totaal van 234 punten, hij werd in Londen nog elfde met EIC Cooley Jump the Q (Pacino). Christian Kukuk (GER), de Olympisch gouden medaillewinnaar, neemt de tweede plaats voor zijn rekening dankzij zijn zilveren positie het voorbije weekend op de Tyson-dochter Just Be Gentle. Hij heeft in totaal 209 punten. Andreas Schou (DEN) zakt van twee naar drie met 192 punten op zijn teller. 

Maikel van der Vleuten (NED) besluit de top vijf en komt van drie. Hij kwam in Londen niet aan de start.

Volledige ranking