Op zijn 10-jarige Skybreaker van den Kievit was de Weerdt in de finale op geen enkele fout te betrappen over de beide omlopen. Naast dat vlekkeloos resultaat zorgden zij bovenop ook voor de absolute snelste rit.  De zoon van Ulk d'Ete is reeds twee jaar onder het zadel bij de Weerdt en samen hebben ze al heel wat successen geboekt. Het duo startte hun carrière in de LRV, waar ze zich onder andere in 2022 tot Nationaal Kampioen C-Midden kroonden in de zomer. "Het laatste jaar zijn we begonnen met deel te nemen aan de Gouden Laars en dat hebben we opgebouwd naar de Beker van België. Het is heel leuk om zo'n kampioenschap te mogen winnen! Ik heb een heel toffe week gehad en bovenal veel plezier gemaakt. Ik ben heel tevreden!"

Robin Vermeir kon met Cup Cake 2, een dochter van Constantin die ze recent aan haar stallen mocht toevoegen, eveneens een (zo goed als) vlekkeloos verloop laten noteren, met onder andere de vijfde plaats in de eerste manche. In de finale behaalde het duo een dubbele nulscore maar was net niet snel genoeg om de overwinning te grijpen. Het brons werd uitgedeeld aan Robin Marthe-Louize Dieu en C'est Jolie (Casper).

Clémentine Lux werd op Bounty vierde, Margot Debussche stuurde Murphy's Law naar vijf. De ereronde van deze Beker van België voor Pony's werd besloten door Zita de Wilde op de 8-jarige Unlimited Dee van de Eekhoek (Kanshebber).

Resultaten