Eerste aan de start was Cyril Cools met Hope du Park. De barrage bestond uit een combinatie van lange lijnen afgewisseld door scherpe bochten. Voor Cools en Hope du Park ging de oxer van Paardensport Vlaanderen tegen de grond, halverwege hun rit.

 Volgende in piste: Pieter Kenis met Chackly S&J&F Z. Kenis werd een maand geleden nog winnaar van de Beker van België voor zevenjarige paarden met Riesling van de Gaathoeve. Deze combinatie had in de laatste rond een balk in het zand. Met deze dochter van Chacoon Blue werd Kenis in de Beker vierde. Ook voor hen moest een balk opgeraapt worden, de oxer kort voor het einde ging tegen de grond.

Maverick van Lent was de derde aan de start met Cristal de Laubry Z. Geconcentreerd ging van Lent van het verkorte parcours te lijf, Cristal netjes zijn taak uitvoerende. Na de dubbel gaf van Lent nog even plankgas richting de laatste oxer, die ze net als de rest moeiteloos namen. Onder enthousiast applaus vanaf de ingang van de piste was de eerste foutloze ronde binnen. 

Te kloppen tijd: 42,06s. Anthony Wellens en Reaninn van t Heyveld zaten de tijd achterna en wisten die zelf te verbeteren naar 41,81s maar ook voor hen had de Paardensport Vlaanderen oxer geen genade. 

Odile Gierech kwam als volgende aan de start met Rose DR. Bij hen ging het mis op hindernis nummer drie, de steil van Henders en Hazel.

 Enkel Thibeau Spits kon nog alles in de war sturen met Rozelien Dwerse Hagen. Een foutloze rit zou hen alvast verzekeren van een plek op het podium, een snellere tijd dan 42,06s betekende winst. Een iets ruimere bocht van twee naar en drie en op net dezelfde hindernis als zijn voorganger een balk ging Spits de laatste fase van het parcours in. De balken bleven verder in de lepels liggen, Spits noteerde zich op zes.