Onder het zadel bij Lux zat de 10-jarige hengst Cash de l'Ecuyer. De zoon van Cassander C, gefokt door Renaud Dehan, vormt reeds enkele jaren een gouden duo met de Belgische jeugdamazone met onder andere vorig jaar de Europese titel op hun palmares. In de tweede omloop werd de schimmel in een razendsnelle tijd naar de finish gestuurd door zijn amazone, die met ruim vier seconden de overwinning binnenhaalde.

Estelle van Tricht kreeg de tweede plaats toegekend na een vlekkeloze rit op de 12-jarige Harley VDL-merrie, Highlife 25 (F: Sven Beuckert). Ook zij bleven over de ganse lijn de nul op het scorebord behouden! Charline Vanderlinden groeide mee in de wedstrijd op Hola de Baudignies en besloot met de sBs merrie van Emerald van't Ruytershof (F: Philippe De Donder) haar kampioenschap met brons. 

Marthe-Louize Dieu scoorde de vierde plaats op Kewanda Van Beek (Cidane) voor Camille Biebuyck en Obella JS (Thunder vd Zuuthoeve), een BWP merrie uit de stallen van Johan Schutters. Julie Lamberts legde het vuur aan de schenen van Lux maar de 7-jarige Daytona LV Z tikte een balk tegen de grond, wat hen uiteindelijk de zesde plaats opleverde. 

Resultaten