Zwitserland liet opnieuw zien waarom het een van de beste springnaties ter wereld is. De ploeg werd geleid door de immer betrouwbare Martin Fuchs, die samen met Conner Jei de beslissende foutloze rit reed in de tweede ronde. Fuchs begon met slechts één fout in de eerste ronde, maar zijn foutloze tweede rit bezegelde de overwinning voor Zwitserland. Steve Guerdat zette mee zijn schouders onder het team met een gelijkaardig verloop in de competitie, met eveneens een foutloze rit voor Is-Minka in de tweede ronde. Janika Sprunger nam een vlekkeloze start met Orelie en Pius Schwizer liet in beide rondes een springfout noteren voor Chelsea Z. Met deze sterke prestaties wist het Zwitserse team in totaal 9 strafpunten op te tekenen.

Het Belgische team behaalde een eervolle tweede plaats voor het thuispubliek. Niels Bruynseels was met Origi Vd Vosberg de sterkste Belgische ruiter van de dag, met slechts 4 strafpunten over twee rondes. Pieter Devos kreeg in het zadel van Casual DV Z in beide rondes slechts één springfout te verduren. Olympisch duo Wilm Vermeir en Iq van het Steentje hadden een eerder ongelukkig begin maar schakelden in de tweede ronde een versnelling hoger. Samen met de prestaties van Olivier Philippaerts en H&M Miro behaalde het Belgische team een totaal van 20 strafpunten.

Nederland eindigde op de derde plaats, geholpen door eeen tikkeltje geluk. Het team werd aangevoerd door een foutloze prestatie van Lars Kersten met Funky Fred Marienshof Z, die met twee foutloze rondes een cruciale bijdrage leverde aan het eindresultaat van Nederland. Zowel Kim Emmen met Inflame GO als Harrie Smolders met Springfield 21 slaagden er niet in om de nulscore te behouden. Mathijs van Asten kreeg wat onenigheid in de driesprong waardoor hij zich terugtrok uit de competitie. Met een totaal van 22 strafpunten behaalde het team in oranje het brons. 

Resultaten