Het Belgische Eventingteam behaalde een hele mooie 4de plaats met 3 Belgisch gefokte paarden: Lara de Liedekerke met Origi (BWP, Indoctro x Darco, f. Johan Vankersschaever), Karin Donckers met Leipheimer van 't Verahof (BWP, Vigo d'Arsouilles x South Gale xx, f. Joris De Brabander) en Tine Magnus met Dia van het Lichterveld Z (Zangersheide, Diamant de Semilly x Canadian River, f. Kris Van Vaerenbergh).

Het Belgische Dressuurteam behaalde ook al een hele knappe stek, namelijk de 5de plaats met Larissa Pauluis met Flambeau (KWPN, Ampere x Zeoliet), Flore De Winne met Flynn FRH (Hann, Fahrenheit x Sir Oldenburg) en Domien Michiels met ook al een Belgisch paard, Intermezzo van het Meerdaalhof (BWP, Gribaldi x Balzflug, f. Meerdaalhof).

In het springen tenslotte zat het geluk niet echt mee wat onze ruiters betrof, maar wel wat de Belgische paarden betreft. Twee van de drie paarden uit het winnende Britse jumpingteam zijn namelijk Belgisch, Romeo 88 (Zangersheide, ex Champion of Picobello Z,  Contact van de Heffinck x Orlando, f. Picobello Horses) bereden door Harry Charles en Hello Jefferson (BWP, ex Jerenmias van het Hulstenhof, Cooper van de Heffinck x Irco Mena, f. Bernard Mols) bereden door Scott Brash, alsook de bronzen medaillist van het individueel klassement, Beauville Z (Zangersheide, Bustique x Jumpy des Fontaines, f. P. Habets) onder het zadel van Maikel van der Vleuten.

Want inderdaad, zoals bij alle grote paardenevenementen hebben veel van de olympische paarden Belgische roots, en hebben ze vaak ooit meegedaan aan het Belgisch kampioenschap voor Jonge Paarden in Gesves. Het kampioenschap in Gesves is absoluut een bewezen draaischijf naar de hogere sport.

Zo kunnen we jullie trouwens verklappen dat we de olympische dressuurruiters Domien Michiels en Larissa Pauluis ook dit jaar weer mogen verwelkomen als deelnemer!

Ondertussen zijn de inschrijvingen natuurlijk afgesloten, en kennen we de precieze aantallen deelnemende paarden. Zo verwachten we 666 jumpingpaarden, 92 dressuurpaarden en 119 veulens, 2- of 3-jarige paarden.

Ook is er 's avonds een interessante veiling voorzien op donderdag 15 en vrijdag 16 augustus, net als een meeslepend dressuurgala op zaterdag 17 augustus.

Redenen te over dus om deze editie in Gesves persoonlijk te komen bijwonen !

Plaats: Provinciale Fokkerij en Ruiterschool te Gesves, Rue du Haras 16 in 5340 Gesves.