Maar liefst zeventien combinaties plaatsten zich na een succesvolle 1m30 hoge basis voor de barrage, waarvoor Claeys twee wapens in het vuur had. Op de rug van de 9-jarige Pandora ADB wist hij als enige onder een tijd van 41 seconden te duiken, wat hem met de dochter van Nabab de Reve, gefokt door Stal Aegten, de winst opleverde. Daarnaast loodste hij ook Ragnar van de Kruishoeve zonder fouten naar de eindmeet. De door Stal De Kruishoeve en Steven Polfliet gefokte 7-jarige nakomeling van Vannan landde de vijfde plaats. 

Guillaume Ruant bracht een eigen fokproduct aan de start en trok met Chocoprince of Picobello Z, een zoon van Contendro I, ten strijde. Een halve seconde verschil hield hen van de overwinning. Het brons werd omgehangen bij Bart Clarys, hij had de 8-jarige Quest vd Withoeve (Elvis ter Putte) onder het zadel. Verder liet ook Anouk Devos een sterke rit zien met Caspar CB (Numero Uno) en besloot op de vierde plaats.

Claeys bleef aan zet en schreef ook de 1m20 Pro Tour op naam, hier met de 6-jarige Dior van de Begijakker Z onder het zadel. De Diarado-zoon is een fokproduct van Ann Keisse. Ellen Vandeven zagen we met Titanne vd Rottery Z (Thunder vd Zuuthoeve, F: Eddy Geenens) terug op twee voor Victoria Gulliksen en de 6-jarige hengst Nazaire vd Watermolen, een KWPN'er van Je Suis Equus Tame gefokt door J.W. Greve en J. Morsink. 

Margot Debussche regeert in Fun Tour voor Pony's

Op zondag was het Margot Debussche die zich liet gelden in de hoogste proef van de Fun Tour voor Pony's. Op Murphy's Law haalde de amazone de winst van de 1m10 proef binnen, terwijl ze met Drumer King tweede werd. Jitske Vantieghem bleef als laatste dubbel foutloos en werd derde met Coolfin King of Hearts. 

Bij de paarden werd de ereronde aangevoerd door Chiara Rys in het zadel van Palermo de Beauty. Met de 9-jarige zoon van Zapatero VDL bleef ze een seconde voor op Renée Goethals en Glamira (Canadian River). De derde en meteen ook laatste dubbel foutloze rit kwam van Jill Oosterlinck en Electra van't Schaaphof (Elvis ter Putte). 

Resultaten