Vijf combinaties schopten het op zaterdagavond tot in de barrage van de 1m30 hoge hoofdrubriek. Deloof loodste de Marius Claudius-zoon Ito foutloos naar de eindmeet met een tijd van 38,76s. Het duo was beduidend sneller dan hun dichtste achtervolger, Laurence Pieters. In het zadel van de 8-jarige Bam's Girl Z (Bamako de Muze) klokte zij af op 42,22s. Een secure maar bovenal foutloze rit van Louise Vanthuyne en Datura de Roulard (Exploit de Roulard) met de chrono op 47,88s leverde hen de derde plaats op. 

Lotte Lievens werd op Viking de La Pomme Z (Vagabond de La Pomme) vierde en deelde die plek met Melanie Deloof, die de 7-jarige Daydream van Berg op Zoom Z onder het zadel had. De dochter van Dominator 2000 Z komt uit de eigen fokkerij van haar amazone. 

Deloof mocht eerder ook al de ereronde aanvoeren van de 1m20 Pro Tour, hier in combinatie met Opaline vd Bisschop (Bamako de Muze). Ongeveer een halve seconde verschil hield Geoffrey Cobbaut met de 9-jarige Papillon (Dieu Merci van T&L) op de tweede plaats. De top drie werd afgerond door Jules Tanghe met Touchant van T&L Z (Toulon). 

Er werd ook gestreden voor de Cavalor Cup-ranking, waar Margaux Bert de maat aangaf met de 8-jarige Qui-Vive van de Nachtegale, een dochter van Kafka vd Heffinck gefokt door Isabel Lafaut. Joelle Verhelst achtervolgde met de 7-jarige Salinero van Hof Ter Linde (Salvador di Arezzo Z) op twee. Quinn van de Velde besloot met H-Famose (Califax) de top drie. 

De Fun Tour had slechts twee dubbel foutloze combinaties in de 1m10 hoofdrubriek. Olivia Moeyaert zorgde met Lady Amor Sandro vd Waterhoeve (Sandro Boy, F: Geert Vandewaetere) voor de snelste tijd en bleef zo voor op Chiara Rys met Seigneur van de Nachtegale, nog een fokproduct van Lafaut, dit keer met Dieu Merci van T&L als vader. Arthur Freyne werd derde met de 8-jarige Qindao van't Neohof (Hunters Carambole, F: Steven Suffys). 

Bij de pony's zegevierde Margot Debussche op Drumer King. Laurence Declercq nam de tweede plaats in beslag met Harmonie du Levant (Uhland d'Aven) voor Emile Beke en Ella van't Wezehof.

Resultaten