Albert Bruyneel ging op zaterdagavond met de hoofdprijs aan de haal en schreef in het zadel van Qornets Pleasure de 1m30 rubriek op naam. De 8-jarige BWP-merrie is een dochter van Cornet Obolensky. In een barrage met vijf wist ook Bjorn Vandenbossche foutloos af te werken. Hij had de even oude Quadir de Roulard (Exploit de Roulard) onder het zadel. Pieter de Brabandere zorgde voor de derde en meteen ook laatste foutloze rit, met de Incredible vd Caatshoeve-zoon Ito van 't Lozerhof Z.

Freddy De Muynck had Armageddon vh Leeuwerikenhof (Amour he van t Leeuwerikenhof) aan de start en werd vierde, voor Jules Tanghe en Touchant van T&L Z (Toulon) die de barrage vervolledigden. 

Op een hoogte van 1m20 zegevierde Estée Bomeré met History van't Ameldonk Z, een dochter van Horion de Libersart uit de fokkerij van het gezin. Een voorsprong van ruim anderhalve seconde hield Nicolas Bruylants met Gipsy-Chin de Saulieu (Kannan) op twee. Daniele Caporelli besloot de top drie op Can't Stop 4 (Clearway). 

Zita de Wilde en Laurence Declercq winnen 110 Kampioenschap 

Zita de Wilde, die volop haar overgang maakt naar de paardenrubrieken, won met de 9-jarige Pepper van het Dennehof (Comme il Faut) het 1m10 Kampioenschap voor paarden. In de hoofdrubriek voor Pony's werd de Wilde vierde op Unlimited Dee van de Eekhoek (Kanshebber). In de barrage bij de paarden nam ze het op tegen Lily-Rose Vermeulen, die op eigen piste tweede werd met Alice des Vaux (Diamant de Semilly). De derde plek werd ingevuld door Maxim Vandenberghe en Emira Quality. 

In het 1m10 Kampioenschap voor Pony's speelde zich een gelijkaardig scenario af. In de. barrage gingen Laurence Declercq en Margot Debussche nek-aan-nek, waarbij Declercq aan het langste eind trok met de 7-jarige Harmonie du Levant (Uhland d'Aven). Debussche en Murphy's Law besloten met zilver. Daarnaast werd Debussche ook nog eens derde op de 7-jarige Vasco Optimus, een hengst van Goliath van de Groeneweg. 

Resultaten