Na zijn sensationele overwinning op het CHIO Aachen met de onverschrokken merrie DSP Chakaria, reist de Duitser André Thieme als de huidige Rolex Grand Slam of Show Jumping live contender naar de ‘Masters’. Thieme hoopt zijn winnende vorm voort te zetten en opeenvolgende Majors te winnen – iets wat slechts een selecte groep elite-ruiters ooit heeft bereikt. Hun gedurfde barrage in Aken was 1,25 seconden sneller dan die van de Amerikaanse ruiter McLain Ward, die onlangs zijn indrukwekkende medaillecollectie uitbreidde op de Olympische Spelen in Parijs 2024. Ward – de ultieme concurrent – zal proberen deze Major te winnen.

Onder de favorieten is de titelverdediger Martin Fuchs, die een opmerkelijk seizoen heeft gehad met Rolex Grand Prix-overwinningen op zowel de Royal Windsor Horse Show als de Dublin Horse Show. De Zwitserse ruiter blijft zijn indrukwekkende erfenis uitbreiden, waaronder het winnen van opeenvolgende Rolex Grand Prix’s op de CHI Genève (2019, 2021) en het behalen van de FEI Wereldbekerfinale in 2022.

Fuchs wordt vergezeld door verschillende andere Rolex Testimonees, waaronder zijn landgenoot Steve Guerdat, momenteel de nummer 4 van de wereld. Guerdat, een drievoudig Olympisch medaillewinnaar, eindigde als derde achter Fuchs op de Royal Windsor Horse Show en behaalde onlangs een individuele zilveren medaille op de Olympische Spelen in Parijs 2024 met Dynamix De Belheme. Guerdat zal proberen zijn overwinning in de CPKC 'International' Grand Prix van 2021 te herhalen.

Rolex Testimonees hebben de CPKC 'International' Grand Prix de afgelopen drie jaar gedomineerd, met Daniel Deusser die de titel in 2022 veroverde. Deusser keert terug naar Calgary in de hoop zijn titel terug te winnen, samen met vier landgenoten, waaronder Richard Vogel. Vogel heeft een indrukwekkend seizoen achter de rug, met onder andere een derde plaats in de Rolex Grand Prix van Aken en meerdere vijfsterrenoverwinningen op dezelfde locatie.

De Britse ruiter Scott Brash zal ook een langverwachte verschijning maken, ongetwijfeld terugdenkend aan zijn historische prestatie op Spruce Meadows in 2015, toen hij de eerste – en tot nu toe enige – ruiter werd die de Rolex Grand Slam of Show Jumping won, na drie opeenvolgende Major-overwinningen. Brash wordt vergezeld door zijn teamgenoot Ben Maher, die drie keer Olympisch goud heeft gewonnen en momenteel de nummer 2 van de wereld is.

Rolex Testimonee Kevin Staut is ook een sterke kanshebber. Na het winnen van de Rolex Grand Prix Ville de Dinard in juli en een reeks podiumplaatsen dit jaar, hoopt de voormalige nummer 1 van de wereld nog een indrukwekkende overwinning aan zijn palmares toe te voegen.

Het thuispubliek zal verheugd zijn om verschillende Canadese ruiters in de ring te verwelkomen, waaronder de hoogst gerangschikte Canadese ruiter, Tiffany Foster, die deze zomer al een CSI5*-overwinning behaalde op deze locatie. Andere Canadese uitdagers zijn Amy Millar en Erynn Ballard.

Zes ruiters zullen Ierland vertegenwoordigen, waaronder Conor Swail en Daniel Coyle, die vorig jaar deel uitmaakten van het winnende BMO Nations Cup-team. Andere opmerkelijke deelnemers zijn onder meer wereldnummer 3 Max Kühner, de Braziliaanse legende Rodrigo Pessoa, en de winnaar van 2018, Sameh El Dahan.

Parcoursbouwer Leopoldo Palacios zal een formidabele uitdaging creëren voor het eliteveld dat deelneemt aan de CPKC 'International' Grand Prix. Met zo'n indrukwekkende line-up van talent staat het publiek een spannende show te wachten, terwijl deze ruiters strijden om de volgende Rolex Grand Slam of Show Jumping live contender te worden.